Sammanfattning från en helg i Prag

Torsdag:
Klockan 8 ringde väckarklockan på Miamar och klockan 9 gick vi härifrån för att ta tunnelbanan in till Hauptbanhof och därifrån med S-bahn till flygplatsen. Allt gick jätte bra. Så stolt att man hittar med alla krångliga linjer. Vi checkade in och letade upp våran gate. Tog en brunch bestående av en foccacia och vatten och till efterrätt nougat med nötter. Mycket gott!
Klockan 11 boardade vi och när vi trodde vi skulle rulla ut på startbanan kommer kaptenen in. Vi har två problem kläcker han ur sig. Det första är att vi har två väskor för mycket på planet, det andra problemet är att om vi inte avgår inom 7 minuter måste vi byta besättning eftersom vi då kommer jobba för många timmar och det är förbjudet. Alltså måste vi leta efter dessa två väskor och identifiera dom. Så vi kände hur de började kasta omkring väskor nere i planet och snart kommer kaptenen in igen. Vi har ett till problem. Det går inte att identifiera väskorna I planet utan vi måste plocka ut alla väskor. Så de började plocka ur ALLA väskor ur planet och radda upp de utanför planet längst med vänster sida. "Ni ska alltså identifiera era väskor själva genom att GÅ UT OCH PEKA PÅ ERAN VÄSKA". Jaha tänkte vi, och väntade på att vi skulle bli tillsagda att gå ut. Efter någon minut kommer kaptenen in igen och säger: Ett problem till, de räknade fel. Det var rätt antal väskor på planet. Så där satt vi, med rätt antal väskor men utan besättning. Kort sagt blev vi 1,5 timme försenade. Men fram kom vi!

Väl framme hos mormor var alla så trötta efter resan att vi åkte in till stan med tuben en snabbis, tog en liten prommis i jakt på en resturang. Hittade en tillslut, åt och åkte hem till sängen. Vi hade ju hela helgen på oss.

Fredag:
På fredagen åkte vi in till stan för att möta upp pappa och hans 10 jobbarkompisar för lunch som också var i Prag på "ölar-weekend". Väldigt trevligt! Sen skiljdes vi då dom skulle till tekniska museet och vi ville hellre shoppa och upptäcka Prags shoppingutbud. Tog tuben hem vid 6, duschade och fixade oss för utgång.
Gick till ett ställe på "förfest" som hette Beerfactory. Helt ok! Gick sen vidare till klubben Duplex, men det var så tråkigt så vid 1.30 tog vi taxin hem och gick och la oss.

Lördag:
Mötte upp ölgänget igen för en heldag med pappa och sightseeing i Prag. Upp i ett torn - pragborgen - karlsbron - gå massa - gamla stan - lunch - klockspel. En rundvandring som tog oss ungefär 5-6 timmar. Men värt var det!
På kvällen tog vi oss till en resturang som serverar dricka med hjälp av tog som går på räls till varje bord. Gick sedan vidare till Beerfactory där pappa och ölgänget satt och försökte göra rekord i att dricka upp mest liter öl för kvällen. De lyckades!
Efter en lång och varm dag var vi hemma hos mormor vid 23.30 och slocknade direkt.

Söndag:
Mot flygplatsen! Denna gången var det "ingen väska för mycket" och efter en snabb timme landade vi hemma i Köln. Trevligt att återse våra fina grannar som vi saknat!

Resten av kvällen spenderades med näsan i skolböckerna. Men en fin helg med fina tjejer i en fin stad hade jag!


Tschuuuus

C


3 månader

Om 3 månader befinner jag mig hemma i älskade Västerås igen. Tiden går rätt fort här. Fast inte när man är sjuk. Vilket jag är idag. Men iövrigt går dagarna och veckorna väldigt fort. Vi har fult upp med att plugga grammatik och annat skoltjafs och på helgerna är det oftast fest eller filmkvällar som gäller. Jag gillar det!

Nu ska jag försöka få i mig lite lunch.

Peace,

C


Lördag

I lördags var jag, Sofie E, Sofie M, Linda och Ulrika iväg till Kölner Zoo. Strosade runt bland alla söta och fula djur och åt en Bratwurst. En väldigt god sådan! Efter 3 timmar bland djuren åkte alla hem förutom jag och Sofie E som tog oss till Seilbahn (linbana) Köln och åkte över floden Rhein. Såg Domen från ett helt annat håll än man är van vid. Asmysigt helt enkelt. Väl över på andra sidan gick vi fel några gånger då vi inte hittade en U-bahn station som skulle ta oss hem. Så varma och törstiga vi satte oss på en uteservering och tog en varsin Corona. Så välförtjänt! Och efter den ölen hittade vi hem.

Hemma blev det chillkväll igen och jag och Sofie lagade middag och bjöd över Ulrika medans våra andra mates antingen var på bio eller ute o kroga. Det var väldigt trevligt. Så fina tjejer.

C


Schloss Drachenburg

I fredags åkte hela klassen till Königswinter och besökte slottet Drachenburg som ligger på Drachenfels (drakberget). Det var en brant och svettig vandring till första stoppet som var slottet men det var helt klart värt det. Det såg ut som ett litet Disneyslott. Efter en timmes vandring på slott och i slottsträdgård åt vi lunch på en mysig liten Biergarten och med utsikt över Königswinter och Bonn. Det blev en Wiener schnitzel med pommes.



Efter lunch fortsatte vandringen mot ruinen som låg längst upp på berget. Lika jobbig och svettig vandring upp men det var så fin utsikt. Vi satt där uppe ett tag och njöt innan det var dags att börja traska neråt och mot tåget som skulle ta oss tillbaka till Köln.



Väl hemma fick vi reda på att en kille i klassen skulle ha förfest. Dock prioriterade jag, sofie och ulrika att plugga grammatik i 2,5 timme en fredagskväll och lära oss det ordentligt. Så det blev en hemmakväll som avslutades inne hos ulrika med film - Friends with benefits.

Trevlig dag med klassen och med tjejerna.

C


Tillskott i garderoben

Mina senaste tillskott i Familjen Garderob är dessa skönheter. Den sista är den bästa!




Asmysig fleecetröja



Tunn tröja från Vero Moda



Basic linne från Pimkie



T-shirt från Pimkie.
Caroline Beat - The wild Original Band

C


Utelåsta - check!

Japp, då har vi klarat av den delen av resan. Att bli utelåsta. Sofie lyckades på nåt konstigt sätt missa att ta med dig nyckeln (hon sa att hon hade den med sig) och när jag skulle lämna lägenheten gick jag till rummet bredvid och frågade henne om hon hade den och hon svarade glatt ja och visade upp en nyckel (som visade sig vara B-rummets) så jag gick tillbaka och stängde dörren. När jag efter 5 min kom på att jag ville ha choklad som var inne på vårat rum så passade såklart inte nyckeln. Så vi var ju tvugna att ringa husherren som satt och åt och som samtidigt bjöd med oss på en öl. Allt löste sig och det var ju rätt så kul ändå. Sofie påstår att hon har Alzeimer Light.. kan nog hålla med om det!

Annars har vi precis kikat klart på 2 Idolavsnitt inne i H-rummet och det var mysigt. Världens goaste granntjejer!
And now it´s time for bed. Gute Nacht Schweden. Bis später!

C


Tjeckien

Nästa torsdag åker jag, Lotta och sofie till Prag. Fan vad underbart! Jag ska få träffa alla favoriter (och bebisar) där. Längtar som sjutton. Och pappa också för den delen. Han ska ju dit med massa arbetskamrater. Fuck vad jag längtar!

Tror jag blev lite friskare direkt nu!! iiiiiih

C


Sjukling

Det går någon förkylning/halsont mellan oss svenskar här och nu var det tydligen min tur. Vaknade med halsont igår men kände mig rätt pigg under dagen. Vaknade med samma halsont idag och kände mig inte alls lika pigg. Dagen som skulle spenderas på stan och på IKEA spenderas istället i sängen med te och halstabletter. Får se om det känns bättre under dagen, för isåfall åker vi ner på stan en snabbis och köper lite grejer. IKEA får vänta tills helgen. Vet vem smittoboven är. Lilla Linda. Hon drack ur min flaska i fredags och vips så var man med i gänget.

IDAG GRATULERAR VI VÅRAN GRANNE MARIA PÅ FÖDELSEDAGEN OCKSÅ!

Ensam mamma söker på Tv3play nu.
Nu ska jag bli frisk!

C


Dagens goda gärning

Påväg hem från skolan stannade jag och Sofie till i kyrkan där vi bor och tände ett varsitt ljus. För allt som hänt de senaste dagarna och för alla 9/11 offer. Det kändes fint i själen.



C


Waschsalon

Hejhopp.
Kort inlägg bara. Hade som tidigare skrivet tvättid idag. Deras torktumlare är totalt kass så då får man torka kläder på detta vis. Vi gillart! Känns liksom mer hemtrevligt då...






God natt nu!

C


Spårad utgång och strippklubb

Efter en trevlig förfest hos grannarna och en spårad utgång på Beach Palm har vi nu börjat återhämta oss. Hände så sjukt mycket grejer inatt så det finns inte ens tid eller lust att sammanfatta allt. Men kul hade vi. Dessutom upptäckte vi efter en timmes dansande att det var en liten strippklubb där. Så något äldre tjejer stod och flashade brösten medan vi hoppade till LMFAOs Party Rock Anthem.
Kom nyss hem från McDonalds, våran återhämtningsmåltid för dagen. Blir nog inte så mycket annat i matväg än de, och lite godis förståss. Efter donken var vi och slängde i våran första tvättmaskin så nu blir det nytvättat och allt kommer dofta så gott!

Resten av kvällen var det tänkt att vi skulle plugga en skvätt och sen kika Idol i B, men plugget får nog vänta tills imorgon. Har ju trots allt sovmorgon till 13.00. Då börjar våran nya kurs, Kommunikation. Är lite skakis inför den men det ska väl gå bra. I hope!!

Ska nog slänga mig i sängen en stund. Det är jag värd efter nattens äventyr!

Klemme!

C


Domen & utsikten














533 trappsteg och VM

Ligger just nu i sängen och kollar gruppselsmatchen mellan Tyskland och Polen i Volleyboll VM för herrar. Bästa lördagssysslan ju! Just nu leder Polen med 2-0 i set. Hoppas dock på en femsetare. Men det ser mörkt ut, Polen är för bra.

Imorse vaknade vi runt 10. Åt frukost och begav oss ner till stan. Eftersom det var så fint och varmt (läs asvarmt) så bestämde vi oss att gå upp i ett av tornen i Domen. 533 trappsteg,100 m högt upp, jeans och svart t-shirt (inge bra klädval). Och vi började traska. Det var det jobbigaste jag gjort under mina två veckor här i Tyskland. Men gissa om det var värt det. Så himla fin utsikt över hela Köln. Fick några fina bilder. De dyker nog upp här på bloggen imorgon.

Och efter 533 trappsteg ner ville jag och Sofie ta en runda på stan medans Linda och Lotta åkte hem. Jag fick med en rosa kavaj hem och ett gemensamt strykjärn. Välbehövligt! Slänger upp bilder på kavajen imorgon med.

Ikväll är det tänkt att vi ska gå ut på någon klubb här i Köln. Just nu är jag inte taggad alls. Men det ska det minsann bli ändring på.

Ska se klart på matchen nu.
Ps. Setboll för Tyskland nu. Japp, blir ett fjärde set.

C



Pizza och Idolmys

Har precis tryckt i mig en god mozzarella pizza och en cola med min sambo och mina två andra särbosar. Första sen ankomsten. Och det var helt klart värt de!

Dagen har annars bestått utav storhandling, löpning, plugg, lite häng med korridorkamrater och nu avslutas den med Idol kik i B-rummet (där Linda och Lottis bor).

Imorgon ska vi in till stan och besöka Domen. Klättra alla 53? steg upp i tornet och njuta av utsikten över Köln. Måste ju passa på när det ska bli ifnt väder imorgon. Efter det är vi nog värda en lunch inne i stan. Kvällen bjuder nog på utgång, men det tar vi då.


Nej över till grannflickorna.
Petter, jag saknar dig!


C


Vi gillar mat

Nyligen hemkomna från kvällens träff med klassen som bestod av en öl, en omgång biljard och två omgångar bordfotboll. Kan konstatera att biljard inte är min grej.

Vi har precis tryckt i oss dagens FJÄRDE måltid som bestod av 4 knäckebröd och te. Det är nåt fel på mig och min roomie, vi är jämt hungriga och äter minst 4 gånger om dagen. Vi har ingen logisk förklaring till varför och det börjar bli jobbigt för jag kommer rulla hem till Sverige i december. Jag kommer inte få plats på flyget.

Vi börjar dagen med en ganska redig frukost, sedan en stor lunch, en lika stor middag och kvällsfika. Och därimellan hinner vi småäta allt vad vi hittar i kylskåp och skåp. Är dags för ett ordentligt träningsschema snart!

Annars har vi ÄNTLIGEN fått varmvatten i köket efter en veckas väntan, tjat och ett byte av varmvattenberedare. Äntligen började varmvattnet rinna efter ytterligare ett byte. Hyresvärden måste älska oss. Och imorgon kommer städerskan, vi ska äntligen få golvet moppat efter helgens incident med en ölflaska som föll och splashade ner hela golvet. Äntligen försvinner klibbet.
Avslutningsvis; Äntligen kan vi diska i varmvatten. Ingen höjdare att diska bort smör i kallvatten. Inget bra resultat.
"Nu ska vi diska hela helgen" - Sofie Eriksson


God natt,
C


Långhelg

Efter två dagars skola och en dags intensivt grammatikpluggandet tar vi nu långledigt tills på måndag då vi får börja med en ny "kurs" som heter Kommunikatzion.

Idag hade vi åter skola mellan 10.00-11.30 och tro det eller ej, men lektionen flyger iväg. Vart tar tiden vägen? Grammatik ska väl inte vara kul och gå bra?

 

I förrigår när vi traskade runt på stan hittade vi på en stor hörlur. Ungefär lika stor som lilla Sofie.
Sist men inte minst måste vi ju erkänna att vi lever liite som studenter ändå om man kollar på vad vi åt igår. Världens tråkigaste måltid. En korv. Men gott var det iochförsig!

Nu ska det pluggas lite till, eller om vi ska sova middag? Återstår att de!



Alla tankar till Lokomotiv och speciellt Liv, Rachunek, Vasicek och Marek. Vila i frid, boys!


Peace

C



Dagens inköp

Efter dagens korta och regniga shopping slutade det med att jag kom hem med en löpjacka och ett varsitt FC Köln shotglas. Några souvenirer måste vi ju skaffa!



Resten av kvällen spenderas framför grammatikboken, so long!

C

Volley och löpning

Igår åkte jag och Sofie över halva stan med spårvagn/tunnelbana, gick runt i säkert 40 min innan vi kom 30 min för sent till volleyträningen. Kollade bara på tjejerna och dom är duktiga. Sen tog vi spårvagnen hem igen. Men vi hann se massa på vägen dit och tillbaka.

Idag sov vi ut (igen), åt en redig frukost och begav oss ut på en jogging runda här i Niehl. Vi har hittat ett väldigt fint springstråk längst med Rhein.
När vi kom hem lagade vi ännu en ny, påhittad och god måltid. Vi börjar bli bra på det här.
Och nu ska vi bege oss till stan. Jag behöver en ny löparjacka.

Ikväll blir det plugg och tidigt isäng. Imorgon är det skola 10.00-11.30...jobbig dag!

Puss

C

Våra dagar i bilder



Bild 1: i åt en välbehövlig lunch på IKEA efter shoppingen, köttbullar med mos såklart!
Bild 2: det inhandlade, disksvampar, papperskorg, doftljus, kökshandduk, gästhanddukar, matlådor m.m
Bild 3: inne i centrala Köln har de smyckat byggnade med en glass.
Bild 4: jag och lottis tog en varsin caffelatte från Starbucks.
Bild 5: första kvällen med klassen beställde vi in "1 meter Kölsch".
Bild 6: vi åt lunch på universitetet, och i linssoppan låg en hel korv. Lite osmakligt att kolla på..
Bild 7: våran första storhandling på Lidl.


Första skoldagen

Har varit lite dåligt med ett fungerande internet så har itne kunnat skriva. Men nu håller vi tummarna för att det ska gå!

I torsdags mötte vi upp stora delar av klassen och gick till gamla stan där alla drack Kölsch och de flesta åt. Schnitzel igen. Ganska tidigt åkte vi hem, man var ju fortfarande inte piggast.

Igår var det dags för introduktion och för grammatiklektionen. Den gick helt okej och förstod gjorde man också. Efter det for vi in till stan för diverse shopping. Månadskort för tunnelbana och trådlöst internet. Billiga grejer!
Klara med det for jag, Lotta och Sofie hem. Handla vin till kvällens party och fixade diverse grejer hemma samt laga mat. Blev hamburgare med spagetti. Väldigt gott!
Förfesten hos grannarna i korridoren går inte att klaga på, den var kul. Nästan hela klassen samlad. Därefter drog vi in till stan med hittade enbart på en pop/elektro/indie klubb så jag och Linda bestämde oss för att ta en taxi hem igen. Halv 3 somnade jag och resten droppa in vid 5.

Idag blir det också en fixar dag, men på IKEA. Vi måste inhandla papperskorg och hängkrokar till badrummet. Blir förmodligen en svensk husmanskost lunch där. Sen blir det en chillardag, löpning och plugg står på schemat resten av dagen.

Vi har det bra annars! Bilder kommer snarast...

Kram

C

Ankomst

Igår kom vi fram till Köln vid 13-tiden. Efter att ha spenderat 5,5 timme på flyg och flygplats tog tåget in oss till Köln city, och därifrån tog vi U-bahn vidare mot SebastianStrasse. Också slutstationen för linje 16. Därifrån visade det sig inte alls vara långt till studentboendet, men det visste ju inte vi, så vi ringde taxi och fick åka ungefär 600 m till studentboendet. Taxichauffören måste ju trott nåt....

Efter installering i lägenheten och uppacking av alla väskor bestämde vi oss för att äta en bit mat och tåg då U bahn in till stan.
På menyn:
Lotta: Gulasch med potatis
Carro: Pommes med schnitzel och kantarellsås
Sofie: Gulaschsoppa
Linda: Pommes med schnitzel och kantarellsås

Det var sjukt gott och med magarna fulla av mat kollade vi läget på stans shoppingutbud och hann även med att köpa duschtillbehör och frukost.

Efter en lång med rolig dag blev det lite kortspelande (plump) innan vi alla slocknade.
Sådär, första natten i Köln avklarad. Nu iväg till Lidl och storhandla.


/ L . S . C . L

RSS 2.0