CHOKLADMUSEUM OCH HARD ROCK CAFE

Sofie och jag tog tag vårat kulturella jag igår och knallade iväg till Chokladmuseet här i Köln. Lördag = dum dag att turista. Var väldigt mycket folk. Museet började med kakaons historia, hur man framställer och hittar den. Den delen gick vi igenom väldigt fort, vi ville ju till museet och tillverkningen. Tillslut hittade vi dit vi ville. Vi fick se hur chokladen från början görs oh hur den tillslut blir små inpackade chokladbitar som de sedan bjuder på. Vi fick även provsmaka choklad ur en chokladfontän. Fick vaniljkex som var doppade i chokladen. Mycket gott!
När vi kände oss klara med museet inne tog vi en fika i deras cafe. Tog en varm choklad som var gjord efter deras egna recept. Vi satte oss ute, med filtar och satt bara och njöt av den fina hösten och utsikten över Rhein.
Efter att vi tryckt i oss massa onyttigheter så gick vi vidare till Hard Rock cafe. Vi gick aldrig in i själva cafeet eftersom det var kö för att få komma in. Men en varsin t-shirt köpte vi iallafall. Så en t-shirt rikare bestämde vi oss att åka hem. Var en mycket trevlig dag med min lilla sambo.
På kvällen gick jag på promenad med Ulrika, pluggade och avslutade kvällen med Twilight - New Moon med damerna.
Bra dag med andra ord!
Idag blir det nog plugg hela dagen. Passa på när man både har tid och lust. Det händer ju inte så ofta ;)
C

EROTISKA FLYGHUNDAR & MIGRÄN

3 alvedon senare börjar migränen gå över.

Idag hade vi skola mellan 9.00-10.30. Översättningslektion. Där våran lärare sa lite fel. Vi skulle översätta en mening, "exotika afrikanska flyghundar" som han översatte till "erotiska afrikanska flyghundar". Efter det fick vi sluta. Då åkte jag och Sofie till hauptbahnhof och åt lunch på en thairesturang. Vårat nya hak känns det som, så himla god och billig mat. Sen hem och svira om till mer lediga kläder och för att ta vårat handbaggade och sedan begav vi oss till Kaufland för ännu en storhandling. Dagens nota slutade på 75 Euro, lite billigare än förra gången. Men vi fick med oss mer go´saker denna gång. Mycket bra!
När vi kom hem slog världens migrän igång, så jag gick och la mig i nästan 2 timmar. Inte ens det hjälpte. Så nu sitter jag här, 3 alvedon mättare och nu börjar det kännas bättre.
Funderar på om jag ska sätta igång med middagen. Min sambo är ute och ränner efter choklad till kvällens filmkväll.
Jag tror jag gört!
C

TISDAG

Idag hade vi skola, två lektioner. Übersetzung=översättning och Literatur=Litteratur. Gick väl helt okej, men lärarna bara trycker på med läxor man inte ens hinner göra.
När vi kom hem från skolan lagade vi mat, falukorv (som jag fick med mig hemifrån) med potatis. Mycket gott. Sen ägnade vi några timmar åt plugget.
Kvällen räddades iallafall av Ensam mamma söker, te och mörk choklad.

På hälsofronten kan jag meddela att det känns aningen bättre, så det är ju tur. Då kanske jag får min dos volleybollträning imorgon!!? Jag hoppas!
Imorgon är det skola igen, översättning och historia. Lite tråkigt med det sistnämnda men vad ska man göra..!?
Och efter det plugg igen och på kvällen förmodligen volley. Woop!
GRATTIS TILL MATILDA SOM FYLLER 26 IDAG! :D
C

LONG TIME, NO SEEN

Länge sen jag uppdaterade sist. Det har varit mycket att göra med plugg och överraskningsresa hem till Sverige.
Förr förra veckan hade vi tenta på fredag och i onsdags förra veckan fick jag reda på att jag klarat den. SÅ.HIMLA.SKÖNT! Så nu kan man konsentrera sig på resten av de 100 uppgifterna vi har i de andra kurserna.
Påtal om tenta hade vi ordtenta idag. Tror det gick bra. Jag hoppas på det!
Skrev ju att jag var hemma. Jag och Buss tog planet hem i onsdags och jag överraskade min man på torsdagen. Han var chockad och jag hade kul. Men det var så mysigt att få träffa honom och familjen och alla underbara vänner jag har där hemma. Ni är saknade!
Resten av veckan har vi ganska mycket skola och på fredag ska vi till Bonn med klassen. Ska bli kul. Om 8 veckor är denna termin slut. Sjukt fort det har gått. Och då får jag träffa alla underbara hemma igen. Hoppas Tine och Lovisa kommer ner och hälsar på. Hade varit föör kul!
Idag är jag sjuk. Mådde pyton imorse så jag hoppade över första lektionen och åkte bara till skolan för att göra tentan. Mår sådär nu, tung i kropp och knopp och halsen är tjock. Att man aldrig blir helt frisk, alltid ska det vara något. Så efter skolan gjorde jag och min sambo de läxor vi har och sedan bäddade jag ner mig i sängen och har precis sett ett avsnitt av Desperate Housewifes. Något som förgyller sjuka dagar!
Och nu ska jag se ett till innan Ensam mamma söker!
God natt gott folk, ska försöka att uppdatera oftare!
Tschuss

C

TENTA OCH TENTAFEST

Igår hade vi första tentan för terminen, i grammatik. Jag hoppas den gick bra, orkar inte med omprov. Kändes varken bra eller dåligt...tar det som ett bra tecken! haha
Efter skolan åkte jag, Linda, Lotta och Sofie till IKEA, åt köttbullar med potatis och handlade ljus för massa pengar. Och jag ett nytt vinglas då jag pajade mitt förra veckan. Sedan blev det slapp i sängen och man fick verkligen känna sig ordentligt ledig efter all stress inför tentan.
På kvällen kom nästan hela klassen hit till Miamar och förfestade, tentafest på schemat! Var rätt skoj, sen drog vi till Ehrenfeld till nåt ställe som hette Die Werkstatt. Helt okej. Men blev en "tidig" hemgång. Klockan 4 släppte taxin av oss hemma. Skönt!
Idag blir det stan en snabbis, köpa biljetter till Britney Speras konsert som är på tisdag. Sen hem igen och plugga, nästa prov är om lite mer än en vecka. Ordprov. Dags att plugga in 1500 glosor. GRATTIS TILL MIG!
C

MIDDAG PÅ B*FLY

I lördags skulle vi ju äta på Vapiano men det var fullsatt så vi hittade en annan mysig resturang,B*fly, där man kunde komponera sin egen pasta. Men för mig blev det en redig kycklingfile med tomatsås och pestopasta. Det godaste jag ätit på länge!
Det blev mycket skratt denna kväll.
Och det var så välbehövligt!
C

EN FREDAG I DÜSSELDORF















<3


C


Regn, plugg och Vapiano

Idag är det återigen ruskväder, vilket passar utmärkt för att sitta inne och plugga. Tog nyss en paus från plugget och gick ut och sprang i regnet. Jätteskönt och välbehövligt att rensa tankarna!

Fick paket hemifrån igår förresten. Visserligen med saker jag beställt från mamma och pappa men det var en mysig känsla iallafall. Vore skönt att komma hem utan att veta att man ska få paket och så ligger det ett på sängen. Får drömma vidare!

Ikväll ska vi tjejer ut och äta tillsammans på Vapiano som ligger i stadsdelen Deutz. Ska bli så trevligt att bara umgås och dricka lite vin. Festen sparar vi till nästahelg då vi har tentafest. Inte ens vecka kvar till grammatikprovet!!? Galet, måste nog sätta igång med plugget på riktigt nu!

15.00 har mina brudar där hemma sin första hemmamatch för säsongen, hoppas på 3 pinnar åt er igen! Ni är bäst, spark i baken och lycka till!

C


Hösten har kommit...

...för att stanna i Köln.
För några dagar sedan kunde man knappt ha shorts och linne för att det var så varmt. Och det var då man glömde njuta av den sena och sista sommarvärmen. Idag kom hösten på riktigt. Ruggigt väder hela dagen med regn, blås och fallande löv. Fast jag gillar hösten ändå. En mysig årstid!

Jag och Sofie hade planerat att ta oss till Kaufland (ungefär Ica Maxi storlek) idag och storhandla och precis när vi klev innanför dörren från skolan kom världens skur. Så vi satte på Bonde söker fru och efter det avsnittet hade regnet avtagit. Så vi tog våra kabinväskor och traskade mot Kaufland. Det är så värt, finns himla mycket mer där än på Lidl och Netto. 97 Euro = ca. 1000 kr fattigare begav vi oss hem med en varsin fullproppad väska plus en varsin påse. Så nu har vi mat så vi klarar oss några dagar framöver iallafall. Som tidigare nämnt så äter vi en hel del. Skönt att ha det avklarat iallafall!

Igår tränade jag min första 2 timmars volleyträning med FCJ Köln på 6 månader. Och det var så himla kul. Alla i laget är trevliga och hjälpsamma. Detta kommer verkligen hjälpa mig att bli bättre på tyska. Få höra det i praktiken liksom. Knät mår prima men jag har träningsvärk lite varstans. Men det är så värt det!

Nu ska jag och Sofie leva samboliv och kika på nåt roligt avsnitt. Vi har det bra vi. Världens bästa sambo!


C


Botaniska trädgården

Ångest av att inte göra något hela dagen?
Åk då till Botaniska trädgården. Det gjorde jag igår med Maria, hennes mamma och hennes faster. Trädgården är bland det största jag sett. Vi såg allt från lövträd som precis börjat fälla sina löv, blommor som fortfarande blommade och cactusar som stod inne i ett stort växthus. Maria och jag luktade flitigt på alla blommor att vi gick runt med gula näsor (all pollen hade fastnat). Efter en lång och härlig vandring inne i Botaniska gick vi till en liten mysig Biergarten som låg mellan Zoo och Botaniska. Tog en schnitzel med championsås. Vad annars? Gott var det och efteråt gick vi till linbanan. Andra åket för mig men det var det värt. Det är avslappnande på något vis att sitta där och njuta av utsikten och friheten att man hänger i luften.
Åkte över Claudius-Therme Spat där det sprang runt nakna medelåldersgubbar i nakenbadet. "Vilken bratwurst" utbrast Marias mamma. Ja, kul hade vi.
När jag kom hem hann jag med en snabbdusch och svira om till festkläder då vi var bjudna hem till Glen&Glen (Andre och Staffan, två killar från klassen) på inflyttningsfest. Dom har flyttat närmare stan, till Gereonswall. En fräsch tvåa, takvåning och utsikt över Domen. Klockan 23.30 tog vi u-bahn hemåt igen. Utgång och clubande sparar vi till nästa helg så ALLA tjejer äntligen är samlade igen :D
Ikväll ska vi laga köttfärssås med Ulrika och sedan avrunda kvällen med film, The Holiday. Myspys!
C

Bilder

C

Turist dag

Gårdagen börjades ganska sent. Eftersom Linda, Albin, Lotta och Sofie var ute på krogen i lördags blev det rätt sen uppgång. Klockan 15 begav vi oss in till stan. Gick över tågbron som går över Rhein som tog oss över till stadsdelen Deutz. Första turiststoppet var alla hänglås på bron. Den är känd för att par, familjer och vänner kommer dit med ett hänglås, vissa har ristat in något fint - andra skrivit med penna, hänger fast hänglåset på bron och kastar sedan ner nyckeln i floden Rhein. Detta ska väl oftast symbolisera evig kärlek/vänskap.

Väl över tog vi oss en titt på Köln Marathon, många människor som kämpade i värmen (mellan 27-30 grader). Häftig stämning, mycket folk runt omkring och mycket musik. Härligt! Sedan tog vi oss upp i Panorama huset som tog oss upp 100 m ö.v med en hiss som gick 4 m/sek.
Kallas nog Panorama av en anledning. Längst uppe på taket kunde vi känna vinden i håret och det enda som skilde oss och luften åt var en glasskiva längst med hela huset. Vacker utsikt över Köln och Äntligen fick man se Domen från ovan. Satt dät uppe ett tag och njöt av solen och värmen.

För att sedan fortsätta våran kulturella vandring gick vi tillbaka till Altstadt över bron där vi hittade på ett mysigt ställe. Vi åt en tidig middag. Jag tog en ruccola sallad med lök, tomat, gurka och balsamico. Till efterrätt beställde jag och Lottisen Apfelstrudel. Finns nog inget godare! Ska göra en fetbeställning från faster när jag kommer hem till Sverige i december. Efter en trevlig middag var det dags att bege sig hemåt för "festfolket" började bli trötta.
Kvällen avslutades med två avsnitt Solsidan och en god natts sömn.
Idag vet jag inte vad som händer. Skulle kanske följa med Maria med hennes mamma och faster till Botaniska trädgården. Hoppas!

Bis später, bilder från gårdagen kommer en annan gång!

C


bilder

gute nacht.

C

Egen tid

Egentid är ett måste. Det är verkligen så skönt. Fast ändå inte bra. Tankarna kommer igång mycket lättare då. Och jag har egentid nu. Sofie och inflyttade Lotta är på loppis. Så inte min grej. Har istället varit iväg och handlat och stoppat i lite tvätt i tvättmaskinen. Värmde nyss på gårdagens middag som bestod utav pasta och mozzarella sås. Väldigt gott. Funderade på att åka in till stan och turista själv? Tror jag skulle uppskatta det. Ja, det blir nog så.
Snart kommer det in lite bilder från de senaste dagarna. Dålig på uppdatering nu, men varför sitta inne och uppdatera en blogg när man kan njuta av sommaren ute? Har jag nämnt att det varit mellan 25-30 HELA denna vecka? Det är sommar! Jag som trodde jag kunde skrota shortsen efter första veckan här. Nej, istället måste jag hetstvätta för att ha något att ha på mig. Men jag gillart!

Ta hand om er

C


RSS 2.0